Snart exklusiv på Lenas Garn

Kroonluchter 2.0Snart kan dessa beställas hos Lenas Garn . Kit för att göra dessa vackra ljuskronor själv.

Paketet är komplett med garn, ringar och mönster.

Vill du bli underrättad när de kan beställas? Fyll i kontaktformuläret nedan och du kommer bli den första som vet!

 

Barbante finns i många färger, klicka här

Valentijn

 

Woestijn beige

 

Vad är Barbante

Barbante är ett 100% återvunnet garn som består av cirka 80% bomull och cirka 20% andra fibrer. Skrot från klädindustrin samlas, sorteras efter färg och blandas sedan till alla nyanser som finns tillgängliga. Denna smarta process säkerställer att garnet inte behöver färgas och kemiskt rengöras så att energi och vatten sparas under processen. Och det resulterar i ett unikt priskvalitetsförhållande.

Garnet har en hård, styv look men är väldigt mjukt att arbeta med, vilket gör det härligt när man virkar med det.  Det bästa av 2 världar. Och även efter tvätt och frekvent användning, är garnet fortfarande vackert.

Exempel på projekt som kan virkas och tillverkas med garnet: mattor, kuddar, gardiner, väskor, stoppade djur, korgar, lampskärmar, ljuskronor, bärbara datorer, kaktusar, potholders, coasters …

Barbante M = ca 2 mm tjock, ca 300 gram per sfär och ca 280 meter löplängd

Helst fungerar detta garn med virknålar  mellan 4 och 6,5 mm

Obs! Liksom andra garn kan skillnaden mellan olika partier vara ganska stor. Med detta garn genom återvinningsprocessen. Så beställa alltid när du skapar ett visst projekt. Om du fortfarande är tom, kontrollera om det finns ett partinummer på etiketten. (det här är inte alltid fallet) Om det finns ett batchnummer på det kan jag höra  om dom fortfarande har samma i lager. Du kan även köpa garnet per meter. Titta under rubriken ”garn” och sedan garn per meter för hur du kan beställa detta. Ljuskronar

Tvättråd: För ett stort projekt som du vill tvätta, virka först ett provstycke och tvätta det i det antal grader du vill. Eftersom garnet består av cirka 20% andra fibrer, är det omöjligt att säga om och i så fall hur mycket det krymper. Till exempel virkade jag tvättade dukar av 2 olika färger och tvättade dem vid 60 grader. Den ena har krympt med 1 cm och den andra inte alls.

Vill du beställa utanför Sverige? Gå då till www.huisjevankatoen.nl

Vill du bli informerad när paketet kan beställas hos Lenas Garn ?

Ämne
Ljuskronar

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)