Lena

lenaLenas Garn var den lilla men välsorterade butiken som låg i centrala Höganäs. Tanken med butiks sortimentet var att det ska finnas något för alla smaker och behov. Affären innehöll c:a 170 olika sorters garn varav många i naturmaterial; alpakka, ullgarner, lin, silke och bomull.

Jag är en kreativ och färgstark kvinna i mina bästa år och har ett förflutet i Posten (32år) då jag även gjorde FN-tjänst i Kosovo. P.g.a. en trafikskada kan jag inte arbeta som förut och bestämde mig då för att öppna en egen butik. Lenas Garn öppnades 1 Augusti 2006 och övergick till endast webbshop 1 Augusti 2022 . Jag höll diverse stick kurser men tog också in designers och andra stickare som kommer hit och håller kurser. Charlotte Kaae, dansk designer, hade jag ett gott samarbete med och översatte också hennes danska mönster till svenska. Jag har varit delaktig i att göra konstverket Mormors skor av konstnären Josefin Axelsson, har hållt kurser i stickning för nyblivna mammor och åker runt på olika stickcaféer och berättar om nyheter och garner.

Butiken höll stickcaféer 3 ggr/vecka och de brukar vara väldigt välbesökta. Idag håller jag stick café på Mormor Olgas café i Ängelholm sista tisdagen i månaden kl 11.00. Det finns väl inget roligare att göra det roligaste man vet till något gemensamt? Jag hade 3 stycken Stick festivaler i Tivolihuset i Höganäs.  Höganäs Stickfestival (läs: artikel i HD) och jag arrangerade alltid något på Världsstickardagen, WWKIP – World Wide Knit In Public, som uppmanar folk att sticka publikt. Temat på WWKIP i Höganäs är stående och är välgörenhet. Det ligger mig varmt om hjärtat sedan jag var i Kosovo. I Höganäs har vi stickat till hemlösa, bröstcanceravdelningen Pärlan i Helsingborg, bebisar och i år blir det till hemlösa igen. Hoppas just Du vill sticka tillsammans med oss!

Välkomna!