Lena

lenaLenas Garn är den lilla men välsorterade butiken som ligger i centrala Höganäs. Tanken med butikssortimentet är att det ska finnas något för alla smaker och behov. Affären innehåller c:a 170 olika sorters garn varav många i naturmaterial; alpakka, ullgarner, lin, silke och bomull.

Jag är en kreativ och färgstark kvinna i mina bästa år och har ett förflutet i Posten (32år) då jag även gjorde FN-tjänst i Kosovo. P.g.a. en trafikskada kan jag inte arbeta som förut och bestämde mig då för att öppna en egen butik. Lenas Garn öppnades 1 Augusti 2006 och drivs på deltid, därav mina öppettider. Jag håller diverse stickkurser men tar också in designers och andra stickare som kommer hit och håller kurser. Charlotte Kaae, dansk designer, har jag ett gott samarbete med och översätter också hennes danska mönster till svenska. Jag har varit delaktig i att göra konstverket Mormors skor av konstnären Josefin Axelsson, har hållt kurser i stickning för nyblivna mammor och åker runt på olika stickcaféer och berättar om nyheter och garner.

Butiken håller stickcaféer 3 ggr/vecka och de brukar vara väldigt välbesökta. Det finns väl inget roligare att göra det roligaste man vet till något gemensamt? I år är det andra året jag iscensätter Höganäs Stickfestival (läs: artikel i HD) och jag arrangerar alltid något på Världsstickardagen, WWKIP – World Wide Knit In Public, som uppmanar folk att sticka publikt. Temat på WWKIP i Höganäs är stående och är välgörenhet. Det ligger mig varmt om hjärtat sedan jag var i Kosovo. I Höganäs har vi stickat till hemlösa, bröstcanceravdelningen Pärlan i Helsingborg, bebisar och i år blir det till hemlösa igen. Hoppas just Du vill sticka tillsammans med oss!

Välkomna!